Financiële planning voor ondernemers én particulieren

Pensioenen

Je pensioen in balans

Pensioen is een belangrijk onderwerp, maar voor veel mensen erg abstract en een ver-van-mijn-bed-show. Het is iets van later zorg, iets waar je veel tijd in moet steken maar zelf weinig invloed op hebt. Niets is minder waar. Het is verstandig om op tijd na te denken over een passend inkomen voor later. Zodat je financiën ook dan in balans zijn met je persoonlijke situatie en wensen.

Dat hoeft voor jou niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn als je kunt vertrouwen op een expert die met je meedenkt, je adviseert en je helpt. Bij De Financiële Balans begrijpen we wat jij belangrijk vindt én weten we wat er mogelijk is. Zo geven we altijd een pensioen vorm dat als gegoten zit, voor jezelf of voor je medewerkers. Zonder dat jij er omkijken naar hebt.

Collectief pensioen

Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Dat wil je dus goed voor je medewerkers hebben geregeld. Zíj een aantrekkelijk verwacht inkomen voor later (en nabestaandenpensioen voor als er onverhoopt iets gebeurt), jíj geen onnodige kosten. Dat is precies waar we bij De Financiële Balans voor zorgen.

We beginnen met een goede inventarisatie en analyse. Daarna helpen we je om duidelijke keuzes te maken, bijvoorbeeld op basis van toekomstscenario’s die we voor je doorrekenen. Zo komen we tot een passende oplossing. Voor nu én in de toekomst, want we zorgen ervoor dat je pensioenregeling up-to-date en in balans blijft.

Als adviseur vinden we het belangrijk dat ook je werknemers begrijpen wat er is geregeld en wat hun specifieke risico’s zijn. Daarom geven we bij het afsluiten van het pensioen in individuele gesprekken een heldere uitleg. Daarna krijgt de werknemer periodiek inzicht in de behaalde resultaten en kan hij of zij met vragen bij ons terecht. Zo kun jij je richten op waar jij goed in bent: ondernemen.

Individueel pensioen

Als ondernemer ontkom je er niet aan; je moet zelf voor een aanvulling op je AOW zorgen. Maar ook als je geen ondernemer bent, wil je misschien zelf extra inkomen voor later opbouwen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Met een lijfrente bijvoorbeeld. De premie die je inlegt is nu aftrekbaar, maar over de uitkering betaal je als je met pensioen gaat belasting. Deze variant is minder flexibel; geld in een lijfrente moet je tot aan de AOW-datum laten staan, anders krijg je een boete.

Een tweede mogelijkheid is beleggen voor je pensioen. Hierbij betaal je elk jaar belasting over je beleggingen in box 3, maar daar krijg je veel keuzevrijheid voor terug. Je kunt zonder boete geld opnemen, ook als je nog niet met pensioen gaat. Bij De Financiële Balans weten we precies waar we op moeten letten en helpen we je graag om de juiste keuzes voor je pensioen te maken, passend bij je wensen en totale financiële situatie.

Misschien vind je beleggen voor je pensioen spannend, maar dat is het eigenlijk niet. Wij houden de risico’s goed voor je in de gaten en rekenen altijd met conservatieve rendementsscenario’s. Zo loop je nooit meer risico dan bij je past en kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. Dat is wel zo relaxed. En verandert er iets in je situatie? Dan gaan we na of we ook je pensioen opnieuw in balans moeten brengen.

Meer weten, second opinion?

Wanneer je een financiële aanvraag doet is het handig om een second opinion aan te vragen. Hierdoor kan je gemakkelijk vergelijken en weet je zeker of je een eerlijk en goed advies hebt gekregen. Als je vragen hebt neem dan direct contact met ons op, we helpen je graag en voorzien jou altijd van een passend pensioen advies.