Financiële planning voor ondernemers én particulieren

Hypotheken

Je hypotheek in balans

Bij het regelen van een hypotheek komt er veel op je af. Dan is het fijn dat er een deskundig iemand naast je staat die ervoor zorgt dat je hypotheek past bij jouw situatie, nu én in de toekomst. Zodat jij zonder financiële zorgen kunt blijven wonen.

Bij De Financiële Balans beheersen we alles wat bij een hypotheek komt kijken, maar we denken nog breder dan dat. We kijken naar jouw totale financiële plaatje, zodat je een verantwoorde keuze kunt maken. Ook als je ondernemer of zzp’er bent. En dan is er vaak meer mogelijk dan je denkt.

Onze zorg voor je hypotheek houdt niet op bij het moment van af- of oversluiten. Je hypotheek blijft bij ons in goede handen, ook als je situatie onverwacht wijzigt. Dit is onderdeel van onze Balanszorg.

De aankoop van een huis

Of je nu voor het eerst een huis koopt of verhuist naar een volgende woning; het blijft spannend. Er komt veel bij kijken en je wilt snel zekerheid over je hypotheek. Wij nemen je stap voor stap mee in het proces, zodat je niets over het hoofd ziet en alles op tijd is geregeld.

Bij elke stap leggen we duidelijk uit wat voor jou de mogelijkheden zijn en samen kiezen we de juiste oplossing. Heb je bijvoorbeeld nog een oude hypotheek? Dan bekijken we of die voor jou fiscaal nog wel aantrekkelijk is. Hoe zit het bijvoorbeeld met je renteaftrek? Neem je die mee, of kunnen we het beter anders inrichten? Wellicht heb je dan lagere maandlasten of kun je meer lenen.

Wij kijken naar je ideale hypotheek, dan kun jij je richten op je ideale huis.

Je hypotheek oversluiten

Betaal je een relatief hoge rente op je hypotheek en staat die nog een tijdje vast? Dan kan het gunstig zijn om je hypotheek over te sluiten. Wij gaan voor je na wat dat voor jou kan opleveren en of je dat het beste bij je huidige of een andere hypotheekaanbieder kunt doen. En als je dan wilt oversluiten, regelen we dat natuurlijk voor je.

Als gecertificeerd duurzaamheidsadviseur kunnen we ook manieren om je huis te verduurzamen in onze berekeningen meenemen. Zonnepanelen bijvoorbeeld, of isolatie. Je leent dan een iets hoger hypotheekbedrag, maar bespaart op je energierekening. Wij laten je graag zien hoe jij kunt bijdragen aan een beter milieu én per saldo goedkoper uit kunt zijn.

Een scheiding en je hypotheek

Uit elkaar gaan is al vervelend genoeg. Dan wil je je niet ook nog eens druk moeten maken over of je in je huis kunt blijven wonen. Toch blijkt dit bij een scheiding vaak een struikelblok. Verstrekkers van een hypotheek kijken namelijk opnieuw naar het inkomen van degene die in het huis achterblijft. En volgens de reguliere acceptatienormen is dat nogal eens te laag. Dat betekent dat je geen hypotheek krijgt, hoewel je de woonlasten best kunt dragen. Wat dan?

Bij De Financiële Balans hebben we de kennis en ervaring om dan toch tot een passende oplossing te komen. Voor degene die in het huis blijft wonen én degene die vertrekt. De hypotheekregels bieden bij scheiding namelijk meer speelruimte, bijvoorbeeld door een deel van de hypotheek in te richten zonder aflossing. Samen zorgen we ervoor dat jouw financiële planning ook in je nieuwe situatie in balans is en blijft. Dat is alvast een zorg minder.

Overwaarde op je huis benutten

Als je al wat langer in je koophuis woont, is de waarde van je huis misschien hoger dan je hypotheek. Een deel van deze overwaarde kun je nu al opnemen, zonder dat je het huis direct hoeft te verkopen. Als extraatje naast je pensioen of AOW bijvoorbeeld, of voor een bijzondere uitgave. Of als schenking aan de (klein)kinderen, zodat jullie er samen van kunnen genieten.

Je kunt op basis van je overwaarde een extra hypotheek aanvragen, ook als je alleen AOW hebt. Dit geld kun je vrij besteden. Wij laten je graag zien hoe je dat in jouw situatie het voordeligst kunt doen. Ook goed om te weten: als gecertificeerd duurzaamheidsadviseur kunnen wij je ook op maat adviseren als je je overwaarde wilt gebruiken om je huis te verduurzamen.

Meer weten, second opinion?

Heb je al een tijd niet meer naar je hypotheek omgekeken en wil je weten of die nog wel bij jou past? Of heb je een hypotheekofferte gekregen en wil je dat er een professioneel iemand met je meekijkt? Dan kun je bij ons terecht voor een snelle, deskundige second opinion. In negen van de tien gevallen ben je dan goedkoper uit, of krijg je betere hypotheekvoorwaarden. Mocht je vragen hebben neem dan direct contact met ons op, we helpen je graag en voorzien jou altijd van een passend hypotheek advies.